Terméktesztek

 

Önben is ott motoszkál a kisördög, hogy az interneten és itt-ott fellelhető terméktesztek mögött ki vagy mi áll? Mennyire megbízható, az az oldal, ahol pont egyik vagy másik gyártó termékeit magasztalják? És egyáltalán: mennyire hiteles maga a tesztelési eljárás?
Ráadásul már az is nyílt titok, hogy egyes véleményfórumokon, ahol bárki leírhatja tapasztalatait egy-egy terméktípusról, olyan „véleményformálók” jelennek meg, akiknek szintén érdeke lehet egyik vagy másik márkának az előtérbe helyezése.

Ezzel szemben az Egyesületünk által publikált tesztek meghatározó része (főként a tartós fogyasztási cikkek: szórakoztató elektronikai termékek, háztartási gépek stb.) az ICRT (International Consumer Research and Testing) nevű nemzetközi tesztelő szervezet égisze alatt készülnek, a függetlenségre pedig a szigorú tesztelési protokollokon túl az is garancia, hogy a szervezetet a világ több mint 35 országának meghatározó fogyasztóvédelmi szervezeteit tömöríti Brazíliától, Anglián át, Csehországig.
Az ICRT tagjai maguk is független fogyasztóvédelmi szervezetek, az ICRT támogatást sem vállalkozásoktól, sem politikai pártoktól nem fogad el.

A tartós fogyasztási cikkek mellett úgy véljük, mindennapi fogyasztásunk egy másik hangsúlyos területe az élelmiszerek. Élelmiszertesztjeink több évtizedes tapasztalattal rendelkező élelmiszer-szakértők vezetésével és bevonásával, a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint készülnek.

Amennyiben a Csatlakozás menüpont alatt megrendeli szolgáltatáscsomagunkat, és ezzel Felhasználónkká válik, hozzáférést biztosítunk a mindennapi vásárlásaihoz, ügyintézéséhez jelentős segítséget nyújtó online tesztmagazinunkhoz, ahol számos tartós fogyasztási cikk (szórakoztató elektronikai termékek, háztartási gépek stb.), élelmiszerek és szolgáltatások tesztjéhez hozzáférhet. A tesztelt termékek köre folyamatosan bővül. Emellett számos érdekes cikket és hasznos tanácsot olvashat a (fogyasztói) élet megannyi területéről.