GYIK

 

Alább csokorba gyűjtöttük azokat a legfontosabb kérdéseket, amelyek szerintünk az Ön érdeklődésére is számot tarthatnak. Ha ezek között nem talál választ az Ön kérdésére, forduljon hozzánk bizalommal a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink valamelyikén!

Miért érdemes a Teszt és Piacot választanom?

A belga Test-Achats/Test-Aankoop-tól a portugál DECO fogyasztóvédelmi szervezetig, Európa-szerte közel 2.000.000 elégedett ügyfél bizonyítja, hogy a Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület által kínált szolgáltatások hazánkban Önnek is a hasznára válnak. Független jogi tanácsadás fogyasztóvédelmi kérdésekben, professzionális és valóban független terméktesztek és vásárlói kedvezmények várják Önt rendszerünkben, melynek havidíja nagyjából egy gyorséttermi menü árának felel meg.

Hogyan vehetem igénybe a szolgáltatáscsomagot?

A szolgáltatáscsomagot előfizetéssel rendelkező Fogyasztóink használhatják. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a Csatlakozás menüpontra kattintva kitölteni online megrendelőnket, majd a menüpontban  megadott módon befizetni az előfizetési díjat. Mind a regisztrációról, mind előfizetési díjának beérkezéséről visszaigazolást küldünk. Kérjük, ne feledje, előfizetése csak az után válik aktívvá, hogy az előfizetési díj bankszámlánkra megérkezett!

Hogyan működik a jogi tanácsadás?

Szakképzett jogászunkat – az előfizetése ideje alatt korlátlan alkalommal – bármilyen fogyasztói kérdéssel megkeresheti. A tanácsadás kiterjed a legkülönbözőbb területekre az általános fogyasztói problémáktól (jótállás és szavatosság) a közüzemi szolgáltatásokon keresztül a pénzügyekig.
Az általános fogyasztóvédelmi tanácsadáson túl konkrét panaszügyben is kérheti segítségünket. Első körben a rendelkezésünkre álló információk alapján rövid időn belül tájékoztatjuk, hogy megítélésünk szerint milyen eséllyel és mi módon tudja érvényesíteni panaszát. Amennyiben panaszának ügyintézését az adott vállalkozással – javaslatainknak megfelelően – közvetlenül megpróbálta, de ennek ellenére sem járt sikerrel – és erre felhatalmaz minket – közbenjárunk panasza mielőbbi megoldása érdekében. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül megkeressük a panasszal érintett vállalkozást az Ön nevében.
Fontos, hogy fogyasztóinkat akkor sem hagyjuk magukra, ha a rendelkezésre álló információk és a hatályos jogszabályok szerint nem vagy nehezen érvényesíthető panasza. Mi ilyenkor is megpróbálunk valamilyen elfogadható kompromisszumot kiharcolni az adott vállalkozásnál Ügyfeleinknek.

Hogyan és milyen tesztek között böngészhetek?

A két leghangsúlyosabb tesztelési területünk a tartós fogyasztási cikkek (szórakoztató elektronikai termékek, háztartási gépek stb.) és az élelmiszerek. Az Egyesületünk által publikált tesztek meghatározó része (főként a tartós fogyasztási cikkek) az ICRT (International Consumer Research and Testing) nevű nemzetközi tesztelő szervezet égisze alatt készülnek, a függetlenségre pedig a szigorú tesztelési protokollokon túl az is garancia, hogy az ICRT a világ több mint 35 országának meghatározó fogyasztóvédelmi szervezeteit tömöríti Brazíliától, Anglián át, Csehországig.
Az ICRT tagjai maguk is független fogyasztóvédelmi szervezetek, támogatást sem vállalkozásoktól, sem politikai pártoktól nem fogadnak el.
A tartós fogyasztási cikkek mellett úgy véljük, mindennapi fogyasztásunk egy másik hangsúlyos területe az élelmiszerek. Élelmiszertesztjeink több évtizedes tapasztalattal rendelkező élelmiszer-szakértők vezetésével és bevonásával, a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint készülnek.
Termékválasztó alkalmazásunkkal a tesztelt termékek között böngészve Ön választhatja ki, melyek érdeklik igazán, ezeket táblázatba rendezve hasonlíthatja össze. Az Ön számára érdektelen paramétereket egyetlen kattintással eltüntetheti a táblázatból, amelyeket aztán később – ha mégis szükség lenne rájuk – újra előhívhat. Szabja testre tesztjeinket, és tájékozódjon független forrásból!

Hogyan működik a kedvezménypartneri rendszer?

Vásárlói klubunkban a rendszerhez csatlakozott kereskedőknél, szolgáltatóknál – ugyanúgy, mint bármely más klubrendszerben – Felhasználóink kedvezményesen vásárolhatnak. A kedvezményrendszerbe bevont együttműködő partnereink listáját, a kedvezmény pontos mértékével a Rólunk menüpont Vásárlói klub – együttműködő partnerek almenüben olvashatják.